Centrum Losser

Nieuws

Het was weer zonnig genieten in het centrum tijdens de WAK

Het was weer zonnig genieten in het centrum tijdens de WAK | dinsdag 28 juni

De naam van de maandelijkse streekproductenmarkt in het centrum van Losser dekt bijna de lading niet meer. Lekkere producten uit de buurt zijn er zeker nog te koop, maar er is zoveel meer dan dat. Zo ook de afgelopen editie.

Zaterdag was het een drukte van belang in het kerkdorp en niet in de laatste plaats omdat het centrum management flink hadden uitgepakt. Samenwerking werd gezocht met de  organisatoren van de WAK (Week van de Amateurkunst) en dat ontsproot tot een prachtige kunsttenttoonstelling op De Brink. Her en der speelden bandjes ter opluistering. Dát en het prachtige weer kwamen de sfeer ten goede.

De volgende boerenmarkt mag genoteerd worden op zaterdag 30 juli met een heuse oalerwetse boer’n brulft.  

Nieuw in Losser: kledingreparatie en stomerij Hemen

Nieuw in Losser: kledingreparatie en stomerij Hemen | woensdag 15 juni

Kleermaker Hemen Saifaldin: ik heb nooit iets anders gedaan, ik hou van mijn vak

Hij opende op 28 mei de deuren van zijn nieuwe winkel aan de Langenkamp in Losser en het was meteen druk. Hemen Saifaldin (39) blikt tevreden terug op zijn eerste periode in ons kerkdorp. De Enschedeër bracht een tijd geleden zijn kinderen naar het zwembad en deed met echtgenote Zijan het centrum aan. De dorpse sfeer, een centrum waar men voor van alles terecht kan, spraken hem aan. “Als hier een pand te huur is, dan gaan we hier naar toe,” zei hij tegen zijn vrouw. Zij wees hem op het pand waar tot voor kort telefoonreparatieservice Setso zat en de rest is geschiedenis.

Hemen woonde tot zijn 14e in Irak. “Ik hielp toen altijd al mijn oom die kleermaker is. Ik deed allerlei klusjes: van strijken, opruimen en kleine reparaties aan toe. Zo ben ik het vak ingerold,” vertelt hij. In Nederland werkte hij als kleermaker voor verschillende grote modezaken in Doesburg, Deventer en Hengelo. Vijf jaar lang had hij een winkel in Enschede voor kledingreparatie. “Ik heb ook nooit wat anders gedaan dan het herstellen of maken van kleding. Ik hou gewoon van mijn vak,” zegt de sympathieke kledingmaker.

Van tenten tot PDL Kleding

Broeker inkorten of wijder maken, een nieuwe voering in een jas, ritsen inzetten, zijnaden innemen of gordijnen op maat maken. Het is een greep uit de services die Hemen aanbiedt. Het gaat om producten van stof maar ook van leer. “Eigenlijk alles wat onder de naaimachine past,” legt Hemen uit. Voor schoenen verwijst hij naar de schoenmaker in het dorp. Dat is niet zijn vakgebied, verduidelijkt hij. Maar voor het repareren van tenten kan men wel bij de herstelservice terecht. “Ik heb nu al drie tenten mogen repareren,” zegt hij, wat gezien het komende kampeerseizoen wellicht wel vaker gaat gebeuren. Ook voor PDL kleding helpt Hemen. PDL staat voor Passiviteiten Dagelijks Leven. Het houdt in dat kleding aangepast wordt naar de beperking waarmee men te kampen heeft. Bijvoorbeeld wanneer iemand in een rolstoel zijn broek niet meer kan dragen zoals voorheen. Hemen maakt dan de pijpen op maat zó dat de broek weer gedragen kan worden. Of bij hulpbehoevenden die hun shirt of blouse niet makkelijk gewisseld krijgen. Op het rugpand wordt dan een sluiting met een rits of klittenband gemaakt waardoor het kledingstuk makkelijk aan of uit gaat. Voor die doelgroep of wanneer mensen slecht ter been zijn heeft Hemen Kledingreparatie een haal- en brengservice. Daarnaast heeft het bedrijf een stomerij.

Openingstijden: maandag van 13 tot 18 uur | dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 18 uur | zaterdag van 9 tot 17 uur. Facebook/Instagram: kledingreparatielosser

Zusters verplegen bezoekers boerenmarkt Losser met ingewijd borreltje

Zusters verplegen bezoekers boerenmarkt Losser met ingewijd borreltje | woensdag 1 juni

Een gure wind en hier en daar een spatje regen zorgden ervoor dat de maandelijkse streekproductenmarkt in Losser niet in korte broek en t-shirt bezocht konden worden. De bezoekers bleven er niet om weg. Sterker nog: ze wachtten een gezegende dag. Kapelaan Gerard wijdde de kramen in voor een succesvolle verkoop. Wie niet tegen het wijwater kon, mocht een beroep doen op de wijkverpleegsters Klivia en Secretia die met het nieuwe Twentse likeurtje Tukkerschnaps in het infuus iedereen weer kerngezond kregen. Even verderop kon men zomaar de bijzondere broers Jan en Gait Nijland uut Overdinkel tegen het lijf lopen. Dit duo, beter bekend als Prik & Prak, probeerden hun handelswaren vanuit een overjarige kinderwagen aan de man te slijten. De bezoeker zal wel weten of dat gelukt is. De Losserse Toneelvereniging De Rommelpot kon zich in ieder geval goed uitleven.

De streekproductenmarkt in Losser heeft iedere maand een ander thema, passend bij de actualiteit. Sowieso staan er altijd tientallen kramen met een uitgebreid aanbod van lekkere producten uit de omgeving als brood, kaas, worst, jams, vers fruit, paling en pindakaas, maar ook kunstzinnige producten, cadeauartikelen en textiel/accessoires.

De volgende boerenmarkt is zaterdag 25 juni. Deze staat in het teken van de Week van de Amateurkunst.

.

Grillhuis Losser geopend

Grillhuis Losser geopend | woensdag 1 juni

Yusuf Unval (51) woont al 35 jaar in de gemeente: 25 jaar in Overdinkel en de laatste 10 jaar in Losser. Hij werkte er in de horeca en in de groente- en fruithandel. De laatste 13 jaar had hij een lunchroom en restaurant in Rijssen, maar door sloop van het pand kon hij daar zijn zaak niet voortzetten. In zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging liep  hij tegen het pand aan de Gronausestraat 13a in Losser aan. In het voormalige pand van de Regiobank opende Yusuf vorige week de deuren van Grillhuis Losser.

Een lekkere pizza, een burger of spareribs staan er op het menu, maar ook voor een heerlijk kopje koffie met een fijn broodje als lunch kan de klant er terecht. Er kan ter plekke worden gegeten, maar ook worden afgehaald. Yusuf is er blij mee. Met veel ervaring en kwalitatief mooie producten legt hij zijn klant graag in de watten. Hij kijkt terug op een top eerste week.

Openingstijden: maandag t/m zaterdag 12:00-22:00 uur, zondag 13:30-22:00 uur www.grillhuislosser.nl

 

Sanne opent locatie Broodbode in Losser

Sanne opent locatie Broodbode in Losser | dinsdag 24 mei

Meer dan 10 filialen telt belegde broodjesconcern Broodbode in het oosten van het land. Sanne Doppen (23) opende afgelopen week als franchisenemer haar eigen filiaal in het centrum van Losser. De Enschedese werkte al in een vestiging in Haaksbergen: “Ik heb daar altijd met superveel plezier gewerkt, ik vind het een prachtig concept dat bij mij past.” Voor haar was het tijd voor de volgende stap. In Losser vond ze aan de Kerkstraat een geschikt pand. De keuze voor ons kerkdorp was voor haar simpel: “Ik vind Losser een leuke plaats. Ik houd van de gemoedelijkheid van dit dorp.”

De lunchroom verkoopt verschillende broodjes. Voor de focaccia’s en ciabatta’s maakt de Broodbode het deeg zelf. Alles wordt ter plekke bereid met verse ingrediënten en zelfgemaakte sausjes. “Kakelvers,” noemt Sanne het net als de sapjes en smoothies die op de lunchkaart staan. In de eerste week was het een drukte van belang. De nieuwbakken onderneemster was er door overvallen, evenals door de vele lovende reacties. “Ik heb veel complimenten gehad, ook over de inrichting. Mensen zijn heel er enthousiast en zeiden dat we een aanwinst voor Losser zijn. Ik kijk terug op een hele mooie week.”

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 10 tot 15 uur, Kerkstraat 14, Losser