Centrum Losser

Nieuws

Uitslag fotowedstrijd Spot the Shopper

Uitslag fotowedstrijd Spot the Shopper | maandag 19 september

Een flinke wereldreis heeft de Losserse shopper afgelopen zomer gemaakt. Aan de oproep om de vrolijke handige winkeltas op de vakantiekiekjes te zetten, werd in grote getale gehoor gegeven. Italië, Spanje, Oostenrijk, maar Volendam, Stavoren en ook heel veel plekjes Rundumhausen deed de shopper aan. Geflankeerd door leuke mediterrane vakantieoptrekjes of op een heerlijk zandstrand ergens aan zee. De jury had er ook de handen vol aan om drie prijswinnaars te kiezen. Uiteindelijk staken drie foto’s er met kop en schouders bovenuit:

1.       Wie lacht het hardst: de hond of kleinzoon Mees: Angelien Olde Heuvel wint een gratis minuut winkelen bij Jumbo De Jong

2.       Zeemeerminnen shoppen ook, en dan bij voorkeur onder water: Loraine Poorthuis wint een BBQ pakket voor 4 personen van Poelier en Slagerij Gevers  

3.       Trijntje Mekkelholt  geniet met man op het strand bij Camping Sélaentsje Molkwerum: ze wint een heerlijke lunch voor 2 personen bij de BroodBode in Losser

Van harte gefeliciteerd! De prijswinnaars zijn bekend gemaakt via sociale media en hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen van de organisatie.

Volk massaal naar Losser voor boerenbrulft

Volk massaal naar Losser voor boerenbrulft | dinsdag 2 augustus

Een boerenmarkt om nooit te vergeten. Dat mag rustig gezegd worden over de afgelopen editie van de streekproductenmarkt in het centrum van Losser. De oproep om de ouderwetse gezellige Twente boerenbrulft te bezoeken was niet aan dovemans oren gericht. Het kerkdorp trok veel publiek. De Bögelrieders en -Daansers was de organiserende partij. De brulftneugers hadden rond de middag al een paar voezelkes op en de toeristen deden graag mee aan het meuten van de bruidsstoet. Met de nodige humor en huwelijksadviezen voltrok oud babs Jan Riesewijk het huwelijk tussen Greadske van de Gleentpoal en Jannöaken van de Pleerkoel, vertolkt door Michel de Wal en Nina Kleefstra.  De volgende streekproductenmarkt is op zaterdag 26 augustus tegelijk met het Bruegheliaans Festijn.

Het was weer zonnig genieten in het centrum tijdens de WAK

Het was weer zonnig genieten in het centrum tijdens de WAK | dinsdag 28 juni

De naam van de maandelijkse streekproductenmarkt in het centrum van Losser dekt bijna de lading niet meer. Lekkere producten uit de buurt zijn er zeker nog te koop, maar er is zoveel meer dan dat. Zo ook de afgelopen editie.

Zaterdag was het een drukte van belang in het kerkdorp en niet in de laatste plaats omdat het centrum management flink hadden uitgepakt. Samenwerking werd gezocht met de  organisatoren van de WAK (Week van de Amateurkunst) en dat ontsproot tot een prachtige kunsttenttoonstelling op De Brink. Her en der speelden bandjes ter opluistering. Dát en het prachtige weer kwamen de sfeer ten goede.

De volgende boerenmarkt mag genoteerd worden op zaterdag 30 juli met een heuse oalerwetse boer’n brulft.  

Nieuw in Losser: kledingreparatie en stomerij Hemen

Nieuw in Losser: kledingreparatie en stomerij Hemen | woensdag 15 juni

Kleermaker Hemen Saifaldin: ik heb nooit iets anders gedaan, ik hou van mijn vak

Hij opende op 28 mei de deuren van zijn nieuwe winkel aan de Langenkamp in Losser en het was meteen druk. Hemen Saifaldin (39) blikt tevreden terug op zijn eerste periode in ons kerkdorp. De Enschedeër bracht een tijd geleden zijn kinderen naar het zwembad en deed met echtgenote Zijan het centrum aan. De dorpse sfeer, een centrum waar men voor van alles terecht kan, spraken hem aan. “Als hier een pand te huur is, dan gaan we hier naar toe,” zei hij tegen zijn vrouw. Zij wees hem op het pand waar tot voor kort telefoonreparatieservice Setso zat en de rest is geschiedenis.

Hemen woonde tot zijn 14e in Irak. “Ik hielp toen altijd al mijn oom die kleermaker is. Ik deed allerlei klusjes: van strijken, opruimen en kleine reparaties aan toe. Zo ben ik het vak ingerold,” vertelt hij. In Nederland werkte hij als kleermaker voor verschillende grote modezaken in Doesburg, Deventer en Hengelo. Vijf jaar lang had hij een winkel in Enschede voor kledingreparatie. “Ik heb ook nooit wat anders gedaan dan het herstellen of maken van kleding. Ik hou gewoon van mijn vak,” zegt de sympathieke kledingmaker.

Van tenten tot PDL Kleding

Broeker inkorten of wijder maken, een nieuwe voering in een jas, ritsen inzetten, zijnaden innemen of gordijnen op maat maken. Het is een greep uit de services die Hemen aanbiedt. Het gaat om producten van stof maar ook van leer. “Eigenlijk alles wat onder de naaimachine past,” legt Hemen uit. Voor schoenen verwijst hij naar de schoenmaker in het dorp. Dat is niet zijn vakgebied, verduidelijkt hij. Maar voor het repareren van tenten kan men wel bij de herstelservice terecht. “Ik heb nu al drie tenten mogen repareren,” zegt hij, wat gezien het komende kampeerseizoen wellicht wel vaker gaat gebeuren. Ook voor PDL kleding helpt Hemen. PDL staat voor Passiviteiten Dagelijks Leven. Het houdt in dat kleding aangepast wordt naar de beperking waarmee men te kampen heeft. Bijvoorbeeld wanneer iemand in een rolstoel zijn broek niet meer kan dragen zoals voorheen. Hemen maakt dan de pijpen op maat zó dat de broek weer gedragen kan worden. Of bij hulpbehoevenden die hun shirt of blouse niet makkelijk gewisseld krijgen. Op het rugpand wordt dan een sluiting met een rits of klittenband gemaakt waardoor het kledingstuk makkelijk aan of uit gaat. Voor die doelgroep of wanneer mensen slecht ter been zijn heeft Hemen Kledingreparatie een haal- en brengservice. Daarnaast heeft het bedrijf een stomerij.

Openingstijden: maandag van 13 tot 18 uur | dinsdag t/m vrijdag van 9 tot 18 uur | zaterdag van 9 tot 17 uur. Facebook/Instagram: kledingreparatielosser

Zusters verplegen bezoekers boerenmarkt Losser met ingewijd borreltje

Zusters verplegen bezoekers boerenmarkt Losser met ingewijd borreltje | woensdag 1 juni

Een gure wind en hier en daar een spatje regen zorgden ervoor dat de maandelijkse streekproductenmarkt in Losser niet in korte broek en t-shirt bezocht konden worden. De bezoekers bleven er niet om weg. Sterker nog: ze wachtten een gezegende dag. Kapelaan Gerard wijdde de kramen in voor een succesvolle verkoop. Wie niet tegen het wijwater kon, mocht een beroep doen op de wijkverpleegsters Klivia en Secretia die met het nieuwe Twentse likeurtje Tukkerschnaps in het infuus iedereen weer kerngezond kregen. Even verderop kon men zomaar de bijzondere broers Jan en Gait Nijland uut Overdinkel tegen het lijf lopen. Dit duo, beter bekend als Prik & Prak, probeerden hun handelswaren vanuit een overjarige kinderwagen aan de man te slijten. De bezoeker zal wel weten of dat gelukt is. De Losserse Toneelvereniging De Rommelpot kon zich in ieder geval goed uitleven.

De streekproductenmarkt in Losser heeft iedere maand een ander thema, passend bij de actualiteit. Sowieso staan er altijd tientallen kramen met een uitgebreid aanbod van lekkere producten uit de omgeving als brood, kaas, worst, jams, vers fruit, paling en pindakaas, maar ook kunstzinnige producten, cadeauartikelen en textiel/accessoires.

De volgende boerenmarkt is zaterdag 25 juni. Deze staat in het teken van de Week van de Amateurkunst.

.