Centrum Losser

Nieuws

Intocht Sinterklaas Losser: voor alle kinderen een fantastisch feest

Intocht Sinterklaas Losser: voor alle kinderen een fantastisch feest | maandag 14 november

Een zinkende pakjesboot, een privรฉjet voor de Sint. Niets van dat alles in Losser. Afgelopen zaterdag kwam Sint in een open cabrio met zโ€™n Pieten aan in onze gemeente. Het Martinusplein stond vol honderden kinderen en hun ouders en grootouders. Met een warm welkom door burgemeester Cia Kroon die van de abseilpiet een cadeautje uit de Oale Toren kreeg, begon de Sint aan zijn rondtocht door Losser. De goedheiligman bewonderde de mooie pietendans door de dansertjes van AGVL, bekeek de kleintjes die een rondje over het Raadhuisplein in een e-car maakten, zag hoe zijn Pieten met de Bรถggelrieders en -Daansers meedansten en schudde talloze handen. Aan het einde van de middag was de oude man best moe en trok hij zich terug in zijn Sinterklaasbungalow in de tuin van Maartens-Stede, zijn onderkomen tot hij in december weer teruggaat naar Spanje.

Prijswinnaars van de halloweenwedstrijden

Prijswinnaars van de halloweenwedstrijden | dinsdag 8 november

Iedereen heeft een weekje nodig gehad om even bij te komen van de halloweenfeesten in Losser. In die tijd is de jury druk bezig geweest om de winnaars te selecteren van de verschillende wedstrijden.

ย 

๐—ช๐—œ๐—ก๐—ก๐—”๐—”๐—ฅ๐—ฆ ๐—›๐—”๐—Ÿ๐—Ÿ๐—ข๐—ช๐—˜๐—˜๐—ก ๐—ž๐—Ÿ๐—˜๐—จ๐—ฅ๐—ช๐—˜๐——๐—ฆ๐—ง๐—ฅ๐—œ๐—๐——

Onvoorstelbaar veel tekeningen zijn er ingeleverd. Iedereen is flink in de weer geweest met potloden of stiften. De prijswinnaars zijn:

๐Ÿญ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ - Stan Kamp - 7jr

๐Ÿฎ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ - Elena Boeff - 12jr

๐Ÿฏ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€- Mikki - 6jr

ย 

๐—ช๐—œ๐—ก๐—ก๐—”๐—”๐—ฅ๐—ฆ ๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ž๐—Ÿ๐—˜๐—˜๐——๐—ช๐—˜๐——๐—ฆ๐—ง๐—ฅ๐—œ๐—๐—— ๐—›๐—”๐—Ÿ๐—Ÿ๐—ข๐—ช๐—˜๐—˜๐—ก

Niet alleen kinderen, maar ook complete families inclusief pappaโ€™s en mammaโ€™s kwamen verkleed naar Halloween Losser. Het lijkt wel of het elk jaar spannender en uitbundiger wordt. De volgende kinderen zijn ermee in de prijzen gevallen:

๐Ÿญ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ - ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ช๐—ข๐—Ÿ๐—™, Yara Vlaardingerbroek

๐Ÿฎ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ - ๐—ž๐—Ÿ๐—˜๐—œ๐—ก๐—˜ ๐—ฆ๐—ž๐—˜๐—Ÿ๐—˜๐—ง๐—๐—˜, Jax Meerenburgh

๐Ÿฏ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ โ€“ ๐——๐—ฅ๐—”๐—–๐—จ๐—Ÿ๐—”, Floris van der Zande

De ๐—›๐—˜๐—ž๐—ฆ - Lucy Vlaardingerbroek - en het ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฆ๐—ž๐—˜๐—Ÿ๐—˜๐—ง - Jade Meerenburgh- krijgen een speciale troostprijs.

ย 

๐—ช๐—œ๐—ก๐—ก๐—”๐—”๐—ฅ๐—ฆ ๐—š๐—ฅ๐—œ๐—˜๐—ญ๐—˜๐—Ÿ๐—ฃ๐—จ๐—ญ๐—ญ๐—˜๐—Ÿ๐—ง๐—ข๐—–๐—›๐—ง

Wederom een daverend succes in ons mooie dorp met dank aan de gekke Griezels van het Lossers Chaootschap. De op te speuren letter in de griezelpuzzeltocht vormden samen de woorden: ๐— ๐—จ๐— ๐— ๐—œ๐—˜ ๐—ฆ๐—Ÿ๐—œ๐—๐—  ๐—ฃ๐—จ๐——๐——๐—œ๐—ก๐—š. Wie hebben het beste gespeurd?

๐Ÿญ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ - Jessey

๐Ÿฎ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ - Nuri Luttikhuis

๐Ÿฏ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ - Romรฉe

๐—ช๐—œ๐—ก๐—ก๐—”๐—”๐—ฅ๐—ฆ HALLOWEEN GAMES

Voor het eerst werden dit jaar de Halloween Games gespeeld en met succes! Voor het schminken stond een grote rij kinderen en bij het knutselen vlogen de glitters in het rond. Maar liefst 200 kinderen deden mee met de spelen: Duck Hunt, de Spinnentunnel, Halloween blikgooien, Heksenhoed werpen en Pumpkin Golf.

Degenen die deze spelen het beste hebben gespeeld:

๐Ÿญ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ - Tess - 99 pnt

๐Ÿฎ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ - Stan - 92 pnt

๐Ÿฏ๐—ฒ ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ - Finn - 90 pnt

๐—ง๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜€ -Hailey 54 pnt

VAN HARTE GEFELICITEERD ! Voor alle prijswinnaars staat er bij Cowyn een griezelige halloweenbeker met lekkere vulling en een cadeaubon klaar. Deze kunnen worden opgehaald tijdens openingstijden.

Halloween Losser zet het dorp op de kaart

Halloween Losser zet het dorp op de kaart | maandag 31 oktober

Zoโ€™n 450 kinderen en een veelvoud aan vaders, moeder, opaโ€™s en omaโ€™s hadden afgelopen zaterdag de overhand in het centrum van Losser. De uitnodiging om Halloween Losser te bezoeken was klaarblijkelijk niet aan dovemansoren gericht. Overdag konden de kinderen pompoenen carven โ€“ zoโ€™n 150 stuks werden er bewerkt - en er werd fanatiek meegedaan aan de Halloween Games vlak voor de reusachtige spooky kathedraal die op het Raadhuisplein verrezen was. De kleintjes konden zich laten schminken en op de foto worden gezet met de griezeltrike.

โ€™s Avonds was er de griezelspeurtocht met meerdere pitstops in het dorp. Grand Cafรฉ Smit had een ware begraafplaats in de achtertuin nagebootst en Cowyn had een groot griezelhuis naast het ย cafetaria gebouwd, een waar kunststuk waar eigenaar Martijn heel wat dagen werk ingestoken heeft. Bij eetcafรฉ โ€™t Raedthuys kregen de deelnemertjes een glaasje groene griezelranja. Het Lossers Chaootschap zorgde voor de prachtig uitgedoste figuranten met hulp van carnavalsvereniging De Hoalthakkers.

Ook bezoekers van buiten Twente

De werkgroep Halloween van het Centrum Management Losser (CML) is enorm druk geweest met de voorbereidingen. โ€œHet verliep super! Ik zag alleen maar blije gezichten,โ€ zegt woordvoerder Karin Stroeve, โ€œHet mooie weer speelde ons natuurlijk ook wel een beetje in de kaart. Overdag zag ik ook flink wat Duitsers die een bezoekje brachten aan de boerenmarkt. De markt werd sowieso goed bezocht, ondanks dat er ook de herfstfair in het Lutterzand was. Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen voor ons halloweenevenement naar Losser toekomen. Niet alleen kinderen maar ook volwassenen waren verkleed. Zelfs van buiten Twente komen er mensen naar Losser toe om Halloween te vieren. Ze boeken er zelfs een vakantiehuisje voor hier.โ€

De prijswinnaars van de Halloween Games, de speurtocht, het mooist verklede kind en de kleurwedstrijd waren ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Ze zijn inmiddels online bekend gemaakt en worden volgende week in De Week van Losser gepubliceerd.

Kijk op onze Facebookpagina voor een hele serie met mooie en griezelige foto's !

Bloederige griezelbokaal voor CarMa Living & Fashion

Bloederige griezelbokaal voor CarMa Living & Fashion | maandag 31 oktober

De meeste ondernemers in het centrum van Losser hadden er wat moois โ€“ en griezeligs โ€“ van gemaakt. Jaarlijks doen ze hun uiterste best om de felbegeerde wisselbokaal te winnen die uitgereikt wordt aan de ondernemer die zijn/haar etalage het meest spraakmakend aanpakt.

Donderdagavond maakten juryleden Karin Stroeve en Kimberley Egelink (tevens ontwerpster van de bokaal) een rondje door het dorp om de etalages te bekijken en te beoordelen. CarMa Living & Fashion had de complete etalage omgetoverd in een halloweentafereel, alles in detail. โ€œHet zag er fantastisch uit, een terechte winnaar,โ€ aldus de jury. Zelf waren de dames van de mode- en lifestylezaak verbaasd toen ze hoorden dat de bloederige hand een jaarlang hun winkel mag sieren.

Een tweede prijs was voor Arie van Het Broekenhuis. Zijn halloweenetalage was in de modetinten van het najaar opgezet: een linkje met Halloween en een linkje met styling. Johan van Budget Witgoed begint na de Breughel al meteen zijn winkel in die typische halloweensferen te etaleren. Goed voor een derde plaats.

Een speciale vermelding is voor Ronny Benneker, geen ondernemer maar bewoner aan de Brink. De bovenbuurman van restaurant Isola Bella heeft de hele gevel van het restaurant gedecoreerd. Daarnaast hadden de ondernemers aan de Sint Maartenstraat, de Brinkstraat en de Brink de koppen bij elkaar gestoken om hun straten mooi te versieren.

Uitslag fotowedstrijd Spot the Shopper

Uitslag fotowedstrijd Spot the Shopper | maandag 19 september

Een flinke wereldreis heeft de Losserse shopper afgelopen zomer gemaakt. Aan de oproep om de vrolijke handige winkeltas op de vakantiekiekjes te zetten, werd in grote getale gehoor gegeven. Italiรซ, Spanje, Oostenrijk, maar Volendam, Stavoren en ook heel veel plekjes Rundumhausen deed de shopper aan. Geflankeerd door leuke mediterrane vakantieoptrekjes of op een heerlijk zandstrand ergens aan zee. De jury had er ook de handen vol aan om drie prijswinnaars te kiezen. Uiteindelijk staken drie fotoโ€™s er met kop en schouders bovenuit:

1.ย ย ย ย ย ย  Wie lacht het hardst: de hond of kleinzoon Mees: Angelien Olde Heuvel wint een gratis minuut winkelen bij Jumbo De Jong

2.ย ย ย ย ย ย  Zeemeerminnen shoppen ook, en dan bij voorkeur onder water: Loraine Poorthuis wint een BBQ pakket voor 4 personen van Poelier en Slagerij Gevers ย 

3.ย ย ย ย ย ย  Trijntje Mekkelholtย  geniet met man op het strand bij Camping Sรฉlaentsje Molkwerum: ze wint een heerlijke lunch voor 2 personen bij de BroodBode in Losser

Van harte gefeliciteerd! De prijswinnaars zijn bekend gemaakt via sociale media en hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen van de organisatie.