Centrum Losser

Nieuws

Zon zet fashion in de schijnwerpers in Losser

Zon zet fashion in de schijnwerpers in Losser | dinsdag 30 mei

Wie werd niet op de bon geslingerd afgelopen zaterdag tijdens de boerenmarkt? Zag je er fashionable uit of juist niet? De modepolitie was niet zo kieskeurig en deelde bonnen als lootjes uit. Ieder uur werd er een modecheque verloot die de winnaar weer kon verzilveren in een van de winkels in het centrum. Het thema ‘fashion’ bracht heel wat bezoekers naar Losser, nieuwsgierig naar de laatste trends op modegebied. Het was gezellig druk en het zonnetje zorgde ervoor dat de terrassen in het dorp mooi vol waren. Boerenkapel Veur Gek en Onwies en de malle figuranten van Toneelvereniging De Rommelpot zorgden voor de vrolijke noot.

De volgende streekproductenmarkt is op zaterdag 24 juni 2023

Zonnetje laat boerenmarkt in Losser stralen

Zonnetje laat boerenmarkt in Losser stralen | maandag 1 mei

Niet iedereen was op vakantie. Dat was duidelijk te merken tijdens de maandelijkse streekproductenmarkt in het centrum van Losser. Het was gezellig druk met Lossernaren en toeristen die de gemeente sinds de start van het toeristenseizoen weer weten te vinden. Gezelligheid vierde de boventoon. De muziek van de Tukkerbloazers deed daar nog een schepje bovenop en kinderen vermaakten zich opperbest met de ballonnen van ballonnenman Gerrit of bij Elena Bunskoek die met haar team de blije kindergezichtjes mooi schminkten. De zwevende tijdmachine van Mary uit vervlogen tijden zorgde voor een hoop hilariteit. Een ijsje na afloop of een lekker drankje op het terras ging er na afloop wel in.

 

Losser viert uitbundig Koningsdag

Losser viert uitbundig Koningsdag | maandag 1 mei

Er werd van alles uit de kast gehaald om in het centrum van Losser de verjaardag van de Koning te vieren. Na de ontvangst van de gedecoreerden die de dag ervoor een koninklijk lintje ontvingen in het Lossers Hoes en de aubade door muziekvereniging Excelsior werd de nationale driekleur gehesen. De toespraak door burgemeester Cia Kroon was het startsein van een gezellig feest op de markt. Springkussens, spelletjes onder begeleiding van de scouting, demonstraties van de brandweer en allerlei ander vertier zorgden ervoor dat dat kinderen zich prima vermaakten. Het zonnetje zorgde ervoor dat er een rij voor de ijsjes stond. De organiserende partij, het Oranjecomité in Losser, mag terugkijken op een geslaagd festijn.

 

Buien en wind plagen Boerenmarkt Losser maar gezelligheid wint

Buien en wind plagen Boerenmarkt Losser maar gezelligheid wint | maandag 27 maart

Het kwam met bakken uit de lucht, maar ook weer niet. Afgelopen zaterdag dwarsboomde het gure weer wel lichtelijk de plannen om op de Boerenmarkt groots uit te pakken. Op dezelfde dag werd er een aantal excursies vanaf Erve Kraesgenberg georganiseerd vanuit de erfgoeddag Beken en Bleken waarvoor grote belangstelling was. Zodra het zonnetje zich liet zien, kwamen de bezoekers als bijen naar de honing naar de boerenmarkt. Het werd er dan ook gezellig. Rond het middaguur stak de wind zo flink op dat de organisatie moest besluiten omwille van de veiligheid de boerenmarkt op te breken. De volgende maandelijkse boerenmarkt is op zaterdag 29 april.

Kleurrijke Boerenmarkt Losser

Kleurrijke Boerenmarkt Losser | maandag 27 februari

Carnaval is achter de rug en de voorjaarsvakantie is begonnen. Een beter moment leek het niet om een bezoekje aan de boerenmarkt in Losser te brengen afgelopen zaterdag. Tussen al het moois en lekkers dat er op de kramen te krijgen was, wandelden twee enorme sinaasappels die een kleurrijk tintje gaven aan de gezellige boerenmarkt. Het was fris, er stond een venijnige wind, maar de zon scheen uitbundig en het weerhield de bezoeker er niet van om naar het centrum van Losser te komen. Een kopje koffie aan de baristakar van Missie Koffie, samen een palinkje eten of een ter plekke gebakken traditionele tuffelpannenkoek maakten veel goed.